Trots enkelheten hos den här salladen sticker den ut med sin friskhet och passar till både kött och fisk. Den är dessutom väldigt prisvärd.
Ingredienser- 2 personer
En rejäl bit kålrot
1-2 morötterHackad bladpersilja ca 2 dl
2 msk god olja ( kallpressad rapsolja eller olivolja )
1-2 pressade vitlöksklyftor
En nypa salt
Nymalen svarpeppar
Gör så här:
Riv kålroten och morötterna på råkostjärnet.
Skölj och hacka persiljan och blanda i .
Blanda dressingen och häll över råkosten.
Vill man äta salladen enbart med en bit bröd kan man utöka den med t.ex. kikärtor, gröna ärtor, cocktailtomater och lite grönsallad. Låt fantasin avgöra.
2 kommentarer:
snyggt foto du tagit!
Tack Sophunny,ge kålrot och citrusvinegrette en chans. Mmmmm...!
Skicka en kommentar