2010-02-10

Kålrotsriv med Citronvinegrette - som Raw food

Kålroten är en fiberrik rotfrukt som innehåller massor med c-vitamin och folsyra. Det brukar också gå att hitta ekologiska kålrötter året om och det är ett bra miljöval då de odlas på friland.
Trots enkelheten hos den här salladen sticker den ut med sin friskhet och passar till både kött och fisk. Den är dessutom väldigt prisvärd.

Nedan kan ni lyssna till Odettas  inflytelserika röst med rötter i folkmusiken. Hon dog 2008.

Ingredienser- 2 personer
En rejäl bit kålrot
1-2 morötter
Hackad bladpersilja ca 2 dl

Dressing
2 msk god olja ( kallpressad rapsolja eller olivolja )
1-2 pressade vitlöksklyftor
En nypa salt
Nymalen svarpeppar

Gör så här:
Riv kålroten och morötterna på råkostjärnet.
Skölj och hacka persiljan och blanda i .
Blanda dressingen och häll över råkosten.

Det var allt!

Vill man äta salladen enbart med en bit bröd kan man utöka den med t.ex. kikärtor, gröna ärtor, cocktailtomater och lite grönsallad. Låt fantasin avgöra.


2 kommentarer:

Sophunny sa...

snyggt foto du tagit!

marirose sa...

Tack Sophunny,ge kålrot och citrusvinegrette en chans. Mmmmm...!