2010-05-30

Spagetti och Hjortfärssås

Personligen tycker jag om att äta kött högst två gånger i veckan. Viltsmaken får här står för en varierad smakupplevelse till spagettin.

Nedan kan ni också lyssna på Camera Obscuras version på Abbas
Super Trouper

Ingredienser 4 personer:
6 ekologiska tomater
1 handfull färsk basilika
½ kg hjortfärs
1 stor gul lök eller två små
2 vitlöksklyftor
6-8 enbär
salt och svartpeppar
2 dl vatten
Soya ( t.ex. ( t.ex. japansk soya RenéeVoltair Tamari )



Gör så här:
Börja med att göra en enkel tomatsås. Mixa tomaterna i en matberedare med en handfull basilikablad

Hacka och bryn den gula löken samt vitlöken mjukt i lite olja
Häll i hjortfärsen och låt den bryna med under omrörning
Salta och peppra
Krossa enbären i en mortel och häll i lök/färs röran
Späd med 2 dl vatten
Till sätt 2-3 msk soya ( t.ex. japansk soya RenéeVoltair Tamari )
Tillsätt nu tomatsåsen och låt hjortfärsgrytan puttra i en 15- 20 minuter
Späd med ev. mer vatten
Torkade kantareller kan med fördel tillsättas i hjortfärssåsen

Servera fullkornsspagetti till samt en stor fräsch sallad. Låt inte mängden spagetti dominera. Blanda förslagsvis tre olika salladssorter eller komplettera med fler grönsaker

Inga kommentarer: