Undvik buljongtärningar om de innehåller E-ämnen och onyttiga tillsatser. Passa istället på att spara spad när ni kokar potatis, grönsaker och liknande. Se också Buljong i innehållsförteckingen. Använd annars vatten.
1 rödlök
1 purjolök
1 salladslök
Smör att steka löken i
1 flaska öl 50 cl
0,5 liter vatten ( eller potatis eller grönsaksspad )
1 lagerblad
1 kvist timjanSalt och peppar
2,5 dl creme fraice ( rör ev ner lite i soppan eller servera att toppa med )
Gör så här:
Skala och skiva löken och fräs den långsamt i smör så att den blir mjuk
Tillsatt öl och vatten ( eller egen buljong )
Låt soppan sjuda på svag värme i ca 20 minuter
Låt soppan hastigt sjuda upp igen
Smaka av med salt och peppar
Strö över persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar