2010-04-03

Janssons Frestelse - just in case

Janssons Frestelse såväl till påsk, midsommar som jul.

Ingredienser:
2 burkar anjovisfiléer, (125 gr)
2 st gula lökar
8 st potatisar
3 dl grädde  0,5 dl ströbröd
2 msk smör


Gör så här
Skala löken och skär den i tunna skivor eller strimla i matberedaren
Skala och skär potatisen i fina strimlor.

Varva potatis, lök och ansjovis en väl smord form. Översta laget ska vara potatis.
Häll på grädden och ev. lite ansjovisspad.
Strö över vettekli och lägg på några klickar smör.
Grädda tills potatisen blivit mjuk och fått en ljusbrun färg.


Ungstemperatur: 225° C. Gräddningstid: 30-45 minuter beroende

http://www.youtube.com/watch?v=4UDev71t_V8

1 kommentar:

Sophunny sa...

Din blogg ser så trevlig ut, jag gillar flag counter! :)