2010-01-20

"Nan"-bröd i stekpanna

Spännande bröd som är roliga att göra och blir härligt pösiga.

Vill ni baka bröd till Cornelis Vreeswijks samba så klicka längst ner.

Ingredienser:
50 g jäst
6 dl ramlösa
2 msk olja
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
14-16 dl vetemjöl

Smula sönder och rör ut jästen med lite av ramlösan
Ljumma resten av ramlösan och häll över jästen
Tillsätt olja, salt, bikarbonat och det mesta av mjölet och arbeta ihop till en deg
Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter
Knåda degen på mjölat bakbord, rulla ut den till en längd och skär i bitar
Platta till bitarna eller kavla ut dem till cirka 1 cm i tjocklek
Nagga kakorna med en kavel och låt dem jäsa i 30 minuter


Hetta upp en torr stekpanna, lägg ner bröden, sänk värmen och grädda bröden några minuter på varje sida tills de pöst och blivit brunfläckiga ( det behövs inget fett i pannan )


Servera som de är eller med smör. Passar även till en soppa eller en chili sin carne: Se innehållsförteckning


Går bra att frysa in.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mm! Detta måste vara bröden som Sophia testade att baka :D
/Marilyn