Själv använder jag Kung Markattas ekologiska risgryn eftersom gröten blir utomordentligt god. Det finns säkert fler bra sorter men detta är ett exempel på ett bra köp.
Gör så här till fyra portioner:
Koka 2 dl ris i 4 dl vatten med lite salt i 10 minuter
Tillsätt 8 dl mjölk och låt svälla på svag värme i 30-40 minuter + skrapet från en vaniljstång.
Låt även den skrapade stången koka med
Rör inte gröten förrän den är färdig
Sockra vid behov
Dessutom bibehålls smaker och näring väldigt bra i tryckkokare.
Gör så här:
Läs instruktionen för minsta mängd vatten i tryckkokare
Tillsätt vald mängd ris, vatten och salt i tryckkokaren
Koka upp och stäng av omedelbart och låt stå i 10 minuter
Tillsätt mjölk och vaniljstång och koka i 10 minuter.
Låt stå i fem minuter
När gröten får stå ett tag tjocknar den till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar