Svenska rabarber |
Rabarber med Kokoslock – 4 portionerIngredienser
300 g rabarberstjälkar
5 msk strösocker
½ vaniljstång ( kan bytas ut med kanelstång )
Smält följande ingredienser i en gryta och bred över rabarbernRabarber med kokoslock |
5 msk vetemjöl
2 dl kokosflingor ( kan bytas ut till hackad mandel )
2ägg
Grädda pajen i 200 grader i ca 15-20 minuter.
1-2 msk kokosflingor till garnering och några blad citronmeliss. Servera med iskall grädde
Rabarberpaj med kokos |
Tips: Sträva efter att använda vaniljstång istället för vaniljsocker. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en kniv. Vaniljfröna kan komma direkt i desserten eller grädden om man väljer det. Vaniljstång kan bytas ut till kanelstång.
Kokos kan bytas ut med hackad mandel. Köp inte mandelspån i påsar - det är jättedyrt. Köp hel mandel och låt dem sjuda så att skalen lossnar. Hacka därefter så mycket mandel som behövs. Blir det mandel över går det utmärkt att frysa in såväl hela som hackade. Lätttillgängligt för att användas i matlagning och desserter.
3 kommentarer:
Vilken fin blid, ser riktigt gott ut! Håller helt med dig angående vaniljstången, en helt annan kvalitét!
Nu ska jag ut i tragarden och ta mina rabarber och baka pajen.
Leni
mmm, det ska bakas när jag kommit hem:)
Skicka en kommentar