2011-04-24

Honungsglaserade rotfrukter

Majrova
 En varm sallad på rotfrukter och grönsaker. Här används bland annat majrova som är lättodlad och väldigt rik på C-vitamin. Om det är säsong använd gärna vårprimörer.
Det här receptet hittade jag i en mattidning alldeles nyligen. Jag har förenklat visa bitar.

Klicka längst ned och häng med Koanukas musik i Stockholm och Nimis ( Ladonien ) !


Ingredienser – 8 portioner
500 g potatis ( alternativ färskpotatis, sparrispotatis )
4 majrovor
4-5 morötter eller 1 knippe vår-morötter
Blandade
rotfrukter
2 späda zuccini
4-5 salladslökar
150 g sockerärtor
50 g smör
1 msk flytande honung
salt + nymald svartpeppar


Gör så här:
Skölj alla rotfrukter och grönsaker
Koka potatisen i lättsaltat vatten i en stor kastrull 10minuter.
Skölj och klyfta  resten av rotfrukterna; majrovor och morötter
Varm rot-
frukt sallad
Skär zuccinin i skivor ca 1 cm
Skölj löken och sockerärtorna

Skölj och låt potatisen koka i ytterliggare i 10 min
Tillsätt först majrovor och morötter
Därefter lök och zuccini
Sockerärterna behöver bara koka med 1 minut
Häll i durkslag och spola i kallt vatten

Smält smör och honung i en kastrull och tillsätt. Värm grönsakerna stax före servering

Servera Grillad Kyckling till. Se "kyckling" i innehållsförteckning
Till detta passar också persiljesalsa/smör. Se "salsa" i innehållsförteckning

Inga kommentarer: