2011-04-27

Dinkel pannkakor med morötter och spenat

Spenatberg
Pannkakor kan göras så mycket mer näringsvärdiga och de här är riktigt goda. Soyamjölken ger en speciell touch och passar för mjölk och laktosallergiker. Naturligtvis kan den bytas ut till vanlig mjölk.

Av det här receptet blir det ungefär 4-5 stora lunchpannkakor. Lämpligt också för picknicken. Mindre stekpanna - fler pannkakor

Klicka nedan och bekanta er med Carla Bruni!

Ingredienser:
4 ekologiska ägg
4 dl soyadryck
2 dl dinkelmjöl
1 krm salt
25 g smält smör
Pannkaka
på dinkelmjöl
1 grovriven morot
1 finriven morot
Ca 250 g färsk klippt spenat

Gör så här:
Knäck äggen i en bunke
Tillsätt soyadrycken och vispa
Tillsätt mjöl och salt
Häll i det smälta smöret
Tillsätt de rivna morötterna och den klippta spenaten
Låt stå svalt i åtminstone 30 minuter
Hetta upp en panna och grädda



Lucnpannkaka med
spenat och morötter

 

Inga kommentarer: