2010-10-31

Vegetarisk auberginegryta med kryddmix

Ingefära, chili, vitlök och kokos ger en mjuk smakkaraktär till denna vegetariska gryta.

Ingredienser - 4 portioner

3 finhackade chili
6 vitlöksklyftor
1 bit farsk ingefära
1 bit klippt citrongräs
3 aubergine hackade
Olivolja
6 charlottenlökar
1 matsked fisksås
400 ml kokosmjölk
2 dl bönor eller kikärtor ( egenhändigt kokta )



Gör så här:
Mixa chili, vitlök, ingefära, lemongrass, i en mixer
Skär auberginerna i lagom stora bitar och låt dem brynas med olja i en gryta
Bryn charlottenlöken mjukti olja i en separat stekpanna och tillsätt kryddmixen
Blanda därefter alltsammans i auberginegryta och låt woka med några minuter
Häll därefter i kokosmjölken och fisksåsen och låt puttra ca 5 minuter
Strax före grytan är färdig tillsätt någon typ av bönor eller kikärtor för att öka protienhalten.

Toppa med färsk koriander






Inga kommentarer: