2010-09-23

Scones med en kryddad touch

Scones i kryddad tappning. Gott till soppan eller bara ta med sig på resan. Här bakad med bakpulver - ett bra tips om man inte råkar ha jäst hemma.
Här använder jag färgglada silikonformar som inte behöver smörjas och sedan är lätta att diska och återanvända. Gå in under fliken "Present och Julklappstips" för att se mer om silikonformar.



Ingredienser:
9 dl vetemjöl special
1 tsk finhackad torkad chili
1/2 kryddmått kayennepeppar
3 tsk bakpulver
1,5 dl hackade ugnsbakade eller soltorkade tomater
60 g smör
1,5 dl riven permesanost
2 ägg samt mjölk så att det blir 3 dl vätska

Gör så här:
Sätt ugnen på 160 grader
Blanda mjöl, kryddor och bakpulver
Tillsätt de hackade tomaterna och rör om så att det blandar sig
Tillsätt smöret i klickar och låt det bli grynigt med blandningen
Tillsätt den rivna permesanosten
Vispa äggen och tillsätt mjölk så att det blir 3 dl vätska
Häll ägg-mjölk blandningen och rör om ordentligt
Klicka i formar

Grädda i ca 20 minuter

Inga kommentarer: