2010-08-31

Karlbergs kalljästa frukostbullar ca 8 bröd

Låt degen kalljäsa över natten och baka dem i ugnen på morgonen till frukosten. Bröden är också goda till sallad eller varför inte till kräftorna. Jättegott!!!

Använd gärna en plåt eller form med kanter då degen gärna väller ut när den kalljäser i kylskåpet. Kontrollera också att plåten får plats i kylen. Syftet med tandpetarna är att folien inte skall trycka till bullarna och hämma kalljäsningen under natten.

Om ni vill kan ni nedan lyssna på Kingston Trio när de sjunger "Greenback dollar"

Ingredienser
20 g jäst
5 dl kallt vatten
1 msk honung
1 tsk salt
0,5 dl vetekli
1,2 liter vetemjöl special

Pensling:
Vatten och vallmofrön ( men man tager vad man haver )


1. Rör ut jästen i det kalla vattnet i en bunke.
2. Tillsätt honung, salt, vetekli och nästan allt vetemjöl, sparas till utbakningen. Degen skall vara lite lös
3. Arbeta ihop degen och forma den till en avlång limpa.
4. Skär den i ca 8 bitar och forma dem till små bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper
5. Pensla bröden med vatten och strö på vallmofrön.
6. Täck med plastfolie och låt dem jäsa i kylen över natten, ca 8 timmar
7. Sätt inte foliet för tajt för de behöver plats för att jäsa
8. På morgonen: sätt ugnen på 225 grader. Sätt in plåten mitt i ugnen och grädda ca 15 minuter. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer: