Syftet är att äta gott och nyttigt samt att kunna njuta av livet. Låt vardagsmaten bli vår bästa satsning och låt så många näringsämnen som möjligt per kalori kommer oss till godo. För det är just det som vi har på tallriken som vi också matar våra gener med.
Denna blogg skall förhoppningsvis utmana, skapa nyfikenhet samt innehålla sunda tankar kombinerat med trail & error. Uppfinningsrikedomen blir en sport och det skall vara kul!
Senapsfröna ger karaktären till denna goda chutney. Utnyttja rabarberna i våra svenska trädgårdar eller hos torghandlarna. Under säsongen maj – augusti finns också ekologiska rabarber att få tag i.
Se upp under grillsäsongen med feta innehållslösa tillbehör med tveksamt näringsvärde i butikerna. En hemmalagad chutney överträffar och framhåller alla naturliga smaker. Passar också att ta med sig till värdparet på grillfesten.
Nedan kan ni lyssna på Jack Johnson när han sjunger "Angel"
Förberedelse:
Se till att det finns rena glasburkar med lock
Koka upp vatten och skölj burkarna i det kokheta vattnet
Låt burkarna svalna
Gör så här:
Skär rabarberna i tunna bitar och skölj dem i ett durkslag
Fräs den gula löken och vitlöken i olja utan att det bryns
Tilsätt alla övriga ingredienser, sänk värmen och rör tills sockret har löst sig
Låt putta under lock i ca 20 minuter
Häll upp den färdiga chutneyn i burkarna
Låt dem svalna genom att ställa burkarna i kallt vatten
Sätt på locket och förvara dem mörkt och svalt ( osäker på varaktigheten )
Öppnad burk skall förvaras i kylen
Burkarna går bra att frysa in men fyll dem då inte ända upp till randen
1 kommentar:
Anonym
sa...
Har alltid tyckt om rabarber och alltid gjorde den klassiska rabarberkräm till barnen. Ska pröva den här, perfekt till ris. Undrar om muscovado smakar som farin socker? //Afza
1 kommentar:
Har alltid tyckt om rabarber och alltid gjorde den klassiska rabarberkräm till barnen. Ska pröva den här, perfekt till ris. Undrar om muscovado smakar som farin socker?
//Afza
Skicka en kommentar