2010-06-10

Quinoa Wok med Halloumi


Välj gärna kravmärkt Quinoa. Här har jag hittat från Saltå.

Själv blir jag nöjd och mätt av att använda bra livsmedelsprodukter. På det sättet blir det inte heller dyrare att köpa ekologiskt och kravmärkt, eftersom jag inte behöver äta några jätteportioner och inte i tid och otid. Gå gärna in och läs i underhållsförteckningen under: Vårt förhållande till mat och livsmedel

Besprutning, tillsatser och livsmedelsindustrins våld på maten gör att vi inte får alla de viktiga näringsämnen som kroppen trivs med för att fungera. Tomma kalorier kan leda till övervikt och mättnadskänslan sitter inte i lika länge utan man blir snabbt hungrig igen.

I den här woksalladen har jag valt svart och vit quinoa men det finns även röd. Quinoa började odlas av inkaindianerna och är ett mineral och proteinrikt alternativ till ris och couscous.

Ingredienser -2 portioner
1 dl vit quinoa
1 dl svart quinoa
1 kruka färsk koriander ( eller variera med färsk mejram )
Ca 0,5 liter spenatblad ( kan också vara en kraftigare salladssort )
1 citron
1,5 dl hackade valnötskärnor
150 g halloumi
1 dl creme fraice
Rapsoloja eller olivolja till stekning
½ tsk wasabi ( eller 1 tsk färskriven pepparrot eller färsk ingefära )
Salt och peppar

Gör så här.
Koka quinoan enligt paketets anvisningar ( skölj först i hett vatten )
Stek halloumin i skivor med lite koriander och lägg upp på ett fat
Hacka spenaten och den färska koriandern (eller mejram ) samt valnötterna
Ta upp den färdiga quinoan och hetta hastigt upp på stekpannan med spenaten, koriandern och valnötterna. Salta och peppra.

Rör ut 1 tsk wasabi i minimalt med vatten. Blanda därefter med creme fraichen.

Servera den varma woksalladen med halloumiskivorna och körsbärstomater. Toppa med wasabi creme fraice

Inga kommentarer: