2010-06-17

Hannas Hamburgare

För att öka näringsinnehållet i hamburgarna brukar jag tillsätta någon nyttig grönsak till färsen. Välj också mellan olika örtkryddor för att variera.

Förberedelse – välj mellan olika alternativ eller kombinera alternativt improvisera själv
1. Rödbetsriv- förkoka rödbetorna så att det blir lättare att riva eller strimla i matberedaren
2. Riv från palsternacka – förkoka lätt så att de blir lättare att riva eller strimla i matberedare
3. Riven morot
4. Hackad spenat

Välj någon färsk ört krydda och tillsätt i färsen eller vitlök
1. 1 tsk hackad färsk eller torkad chili
2. 1 tsk färsk eller torkad hackad mejram ( eller annan örtkrydda )
3. 1 finhackad hackad vitlökskrydda


Ingredienser
½ kg oxfärs
1 ägg
1 dl vatten
1gul lök
2 dl från grönsaksalternativen
Välj ev. extra örtkrydda
1 msk japansk soya, t.ex. Renée Voltaire Tamari
Salt och peppar


Gör så här:

Blanda alla ingredienserna väl
Forma till stora bullar och lätt på en plåt med bakplåtspapper
Platta till bullarna så att det blir en rejäl hamburgare
Stek i ugnen på 225 grader i 20 minuter- vänd dem efter halva tiden
Bred eventuellt Dijonsenap på den färdiga hamburgaren före serveringen


Servera med Hemmabakade Hamburgerbröd ( se innehållsförteckning ) samt sallad, tomat, gurka och strimlad paprika.

Toppa med Rabarberchutney – se innehållsförteckning.

Inga kommentarer: