2010-03-21

Våfflor med dinkelmjöl

Våfflor är lika lätt att åstadkomma som pannkakor. Undvik färdigköpt våffelmix och stå själv för innehållsdeklerationen. Servera gärna med färska eller djupfrysta bär beroende på säsong. Vispgrädde eller glass med kvalitet förhöjer upplevelsen eller kombinera dem båda.

Ingredienser:

4 dl dinkelmjöl eller fullkornsmjöl
¼ tsk salt
1 tsk bakpulver
3 dl mjölk
2 dl filmjölk
2 ekologiska ägg
1 dl smält smör

Gör så här.

Blanda de torra ingredienserna: mjöl, salt och bakpulver
Rör i mjölken lite i taget och vispa till en jämn smet
Vispa därefter i äggen och till sist det smälta smöret.
Grädda våfflorna i våffeljärn ( brukar räcka att smörja första laggen )
Att tänka på: Om våfflorna inte äts omedelbar så undvik att lägga dem på hög eftersom de då mjuknar och förlorar sin frasighet. Det går också bra att frysa in överblivna våfflor. Ta ut ur frysen och bryt i bitar och lägg i rosten på lägsta effekt.

Önskas våfflor utan mjölk och ägg: Se nedan eller våfflor i innehållsförteckning

Inga kommentarer: