2010-03-27

PASHA - bästa efterrrätten i påsk

Räkna med att den här desserten kommer att uppskattas. Dessutom är den lätt att göra även till många personer. Nedan kan ni också låta musiken komma till er med Koanouka.

Ingredienser – ca 8 personer:
1,5-2 dl mandel
125 g smör
1,5 dl socker
2 äggulor
750 g kvarg eller kesella
Rivet skal av en citron
Saften av en citron
2 dl vispgrädde
1 vaniljstång

Gör så här:
Skålla mandeln så att skalet lossnar lätt
Hacka mandeln
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt därefter mandel, äggulor, kesella (eller kvarg ), citronskal och citronsaft
Tillsätt fröna från vaniljstången i grädden och vispa
Blanda den vispade grädden med resten

Häll i en form med avtagbar kant. Frys in i minst 6 timmar eller över natten.

Servera med färska eller djupfrysta bär. Sen är alla glada!
Passar bra efter lammsteken. Se innehållsförteckning.

Inga kommentarer: