Tillsammans med sparrisen får man en komplett måltid. Servera med kryddad bandspagetti. Se nedan.
Nedan kan ni också se om ni gillar en av mina musik favoriter:
Lafayette Gilchrist and the New Volcanoes!
Ingredienser 4 personer
½ kg lax
2 gula lökar
Kallpressad rapsolja
3 dl buljong från eget räkspad
Färsk riven ingefära ca ½ dl
Salt och peppar
8 – 10 stycken limeblad
Ca 4-500 gram färsk lax
1 pkt frusen sparris
Ca 0,5 liter kokosmjölk
Ev lite vispgrädde
Gör så här
Skala och hacka löken och fräs den lätt i rapsolja
Tillsätt egen buljong tillsammans med ingefäran och limebladen och låt sjuda i ca 5 minuter
Häll i kokosmjölken
Skär laxen i lagom bitar tillsammans med sparrisen och låt sjuda några minuter
Krydda med salt och peppar
Servera till:
Bandspagetti spetsat med Rivet citronskal och klippt färsk Basilika
Ingredienser:
Bandspagetti
Kallpressad rapsolja
Rivet skal från ekologisk citron
1 kruka färsk basilika
Gör så här
Koka bandspagetti enligt paketet
Häll av vattnet och tillsätt ½ dl rapsolja
Tvätta citronen och riv skalet
Klipp en kruka basilika
Blanda olja, rivet citronskal och klippt basilika i spagettin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar