2010-03-09

Krämig Soppa på Gröna Ärtor

Vårdagjämning och Påsk närmar sig. Den här gröna välsmakande soppan påminner om en annalkande vår och gör sig också väl på påskbordet.

Ingredienser: 4 portioner
1-2 charlottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 dl matlagningsvin
3 dl vatten
5 dl gröna frysta ärtor
3 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Skala och finhacka scharlotten löken och vitlöken och lägg i en stor kastrull
2. Häll på vinet och låt det koka ca 2 minuter
3. Tillsätt 3 dl vatten och de gröna ärtorna
4. Koka soppan på medelvärme i ca 8 minuter
5. Ta av kastrullen och mixa soppan med hjälp av stavmixer
6. Häll tillbaka soppan i grytan
7. Tillsätt grädden och låt sjuda upp

Det kan vara gott att toppa soppan med en Permesan- Citronett med Pinjenötter. Se Permesan eller Pinjenötter i innehållsförteckningen.

Baka gärna en Citrusfocaccia till soppan – se innehållsförteckning.

Här nedan kan ni också se ett TV-program med Sveriges egen hjärnprofessor Martin Ingvar som beskriver hur vi får "Hjärnkoll på Vikten", men det handlar inte om bantning.

Klicka här:
http://svtplay.se/v/1854640/martin_ingvar

Inga kommentarer: