Salsor och guacamole som säljs färdiga i butikerna innehåller oftast väldigt lite avocado, men däremot olika tillsatser, både smakförstärkare och färgämnen.
Egentligen vet man inte om avocadon är ätbar förrän den skalas. Den skall inte vara stenhård utan skalet skall ge efter för ett lätt tyck. Å andra sidan är det otrevligt att klämma sönder frukterna i butikerna. Önskar man påskynda mognaden så lägg den tillsamman med ett äpple. Försök gärna hitta ekologiska alternativ.
Ingredienser – 2 portioner
2 st mogna avocados
1 medelstor tomat
1/4 gul lök
Saften av en lime eller av en halv citron
1 msk olivolja
½ finhackad färsk chili ( utan kärnor )
Salt och peppar
Gör så här.
Skär avocadon och tomat i tärningar
Hacka lök och vitlök
Lägg allt i en skål och pressa limesaft över
Tillsätt olja och kryddor
Mixa till en slät röra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar