Bättre alternativ finns och börjar komma mer och mer på marknaden. I hälsokostbutikerna går det att få tag på örtbuljong som är fri från E-ämnen och smaktillsatser. Dessutom lär Knorrs Fond du Chef vara ett acceptabelt val.
1 morot
1 gul lök
1 purjolök
½ palsternacka¼ rotselleri
2-3 kryddnejlikor
Färsk persilja
Färsk eller torkad timjan
1 lagerblad
Eventuellt vinäger eller en skvätt vin
salt
3 liter vatten
Gör så här:
Grovhacka lökarna och fräs i smör
Skala rotfrukterna och skär dem i bitar och låt fräsa med någon minut.
Häll på vatten
Lägg i alla kryddor
Koka på låg värme i 2 timmar
Skumma vid behov
Sila buljongen.
Frys in det som inte används.
Alternativa grönsaker och rotfrukter: rödlök, vitlök, stjälkselleri, tomat, blomkål, broccoli
Alternativ kryddor: dragon eller använd fantasin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar