Ingredienser - 4 portioner:
5 rödbetor + blasten
1 gul lök
1 morot
Ca 200 g vitkål
1liter vatten
1 dl vinäger
salt och peppar
2,5 dl creme fraiche ( köp 5 dl )
Tillbehör:
2.5 dl creme fraiche
½-1 tsk wasabi
Gör så här:
Tvätta rödbetorna och koka dem med skal i microvågsugnen tills de blir skapligt mjuka
Skölj dem därefter i kallt vatten och ta bort skalen
Skär rödbetor, gul lök, morot, rödbetsblast och vitkål i bitar och lägg i en stor gryta
Låt dem brynas lätt med lite olja ca 10-15 minuter och tillsätt därefter 1 liter vatten och låt småputtra tills de är ordentligt mjuka, ca 20 minuter
Tillsätt salt, peppar och vinäger
Späd eventuellt med mer vatten om den upplevs för tjock
Blanda nu 2,5 dl creme fraiche med ca 1/2 - 1 tsk wasabi som serveras till soppan
Ett gott bröd till rödbetssoppan är ett måste. Pröva till exempel Ulla-Karins grova fruktbröd eller en Focaccia med citron och fetaost. Gå in under Baka bröd eller citrusfoccatia i underhållsförteckningen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar