2009-12-23

Lätta saffranskakan - Gott till Julkaffet!

Blev det inga lussekatter till adventsfikat.
Då kan ni ta igen det här. Den här kakan
behöver inte jäsa och bidrager med både
smak och doft. Muscovadosockret gör att
sockerkakan blir både kompakt och saftig
och fyller varje vrå i magsäcken.


Ingredienser:
3 ägg
2,5 dl muscovadosocker ( kan bytas till vitt socker eller farin eller blanda )
1 paket saffran
Skrapet från en 1/2 vaniljstång
150 g smör
1,5 dl kaffegrädde ( kan bytas till mjölk eller blanda )
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver


Smörj och bröa en rund sockerkaksform ca 24 cm i diameter eller använd silikonform som inte behöver smörjas ( gå in och se på presenter och julklappstips )


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa äggen och sockret och tillsätt därefter saffran och vaniljskrapet
Smält 150 g smör och häll i
Tillsätt kaffegrädden
Blanda i 4 dl mjöl
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter
Ev dekorera med florsocker

Inga kommentarer: