Svenska jordärtskockor finns september-april. Jordärtskockor bör förvaras kallt, 2-4°.
Ingredienser – 4 portioner
1 potatis
1 morot
2 dl vitkål
1 dl soyabönor
5 st charlottenlökar

400 g jordärtskockor
1-2 rosmarinkvistar
Smör att fräsa i ca 20 g
Salt och svartpeppar
Ca 1-1,5 liter vatten
1 dl vitt vin
1 dl creme fraice
1 dl vispgrädde
1 knippe persilja
Skala potatis, morötter, charlottenlök och jordärtskocker och skär i mindre bitar
Lägg i en gryta med smör.
Tillsätt 2 dl strimlad vitkål och 1 dl soyabönor ( som kokts i förväg )
Låt allt fräsa och bli mjukt i en tjockbottnad gryta
Lägg i rosmarin och salt och peppar
Späd med drygt 1 liter vatten och låt koka på låg värme ca 40 minuter.
Späd med mer vatten vid behov
Mixa i stavmixer
Häll allt tillbaka i grytan och koka upp på nytt
Häll i vin, creme fraice och grädde och värm före servering
Toppa med hackad persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar