2009-11-01

Ulla-Karins grova fruktbröd

De som följer min blogg märker att ingredienserna kommer igen i varierade recept – därför kan man med fördel köpa hem och ha till hands. Det här brödet är jättegott och fantastiskt lätt och smakar gott till det mesta men speciellt till rödbetssoppan, se innehållsförteckning rödbetor eller soppor.

Ingredienser:
4 dl dinkelmjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1 dl linfrö
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 äpple skuret i bitar
1 dl torkade aprikoser skuret i bitar
½ dl sirap eller 1 msk brunt socker
4,5 dl yoghurt

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda alla torra ingredienser
Tillsätt frukt, sirap och yoghurt
Häll smeten i en smord brödform och ”bröa” den med havregryn eller annat
Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 minuter

Inga kommentarer: