Recepten kan serveras som tillbehör till fisk, tofu, kassler eller kyckling. Passa också på att äta rökt fisk – det är gott i sommartider.
Blomkålssallad med curry och äpplen - 4 portioner
Ingredienser:
1 blomkålshuvud ca 500 g
3 dl kokta kikärtor
4 dl yoghurt naturell
2 st äpplen
2 tsk curry
2 tsk salt
ev 1/2 tsk muscovadosocker
2 tsk gurkmeja
2 tsk paprikapulver
Gör så här:
-Dela blomkålen i buketter och koka dem al dente, ca 3-5minuter ( prova med sticka under tiden ). Låt dem svalna
-Blanda i alla övriga ingredienser och häll över blomkålsbuketterna
2 tsk gurkmeja
2 tsk paprikapulver
Gör så här:
-Dela blomkålen i buketter och koka dem al dente, ca 3-5minuter ( prova med sticka under tiden ). Låt dem svalna
-Blanda i alla övriga ingredienser och häll över blomkålsbuketterna
1 stor broccoli eller två små
½ dl mandel ( skålla mandeln och ta av skalet )
1/2 msk finstrimlad vitlök
½ dl riven citronskal
1 msk pressad citron
¾ dl olivolja
½ tsk muscovadosocker
½ dl mandel ( skålla mandeln och ta av skalet )
1/2 msk finstrimlad vitlök
½ dl riven citronskal
1 msk pressad citron
¾ dl olivolja
½ tsk muscovadosocker
Gör så här:
-Dela broccolin i buketter.
-Skala broccolistammen och skiva den i centimetertjocka skivor.
-Sjud broccolin i lättsaltat vatten ( eller lägg i mikron med lite vatten i botten ca 3-4 minuter )
-Obs. Skölj aldrig broccolin i kallt vatten utan låt den svalna av sig själv.
-Hacka under tiden mandeln grovt
-Hetta upp mandeln kort i en kastrull och rör därefter ner vitlöken och fräs ytterligare en halv minut.
-Vänd ner citronskalet och ta därefter upp blandningen och häll i pressad citron och brunt socker.
-Häll blandningen över broccolin och blanda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar