Det engelska namnet är zuccini
Squash kan ätas rå i sallader men dess användningsområde har inga begränsningar. T.ex. går den utmärkt att grilla. Dessutom ingår grönsaken i den franska grytan ratatouille.
Squash-soppa
2 potatisar
1gul lök
1 vitlöksklyfta
2 potatisar
1gul lök
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 gnutta socker ( gärna brun farinsocker )
Gurkmeja eller annan krydda som lockar
2 squash delade i småbitar
Ca 1 liter vatten (undvik buljongtärningar )
1 dl pressad apelsin
½ dl kaffegrädde ( alternativ: vispgrädde )
½ dl kaffegrädde ( alternativ: vispgrädde )
Hacka potatis och lök och bryn mjukt i olja i en större gryta. Lägg i squash bitarna och låt bryna med. Krydda. Späd strax med vatten och låt ingredienserna koka tills de blir mjuka. Mixa till en krämig soppa. Häll tillbaka i grytan, ta i lite grädde för att runda av och koka snabbt upp. Soppan blir godast dagen efter. Ta gärna fram och tina räkor, skala dem och lägg i tallriken före servering. Ät och njut.
Bröd som passar till är Nanbröd - se innehållsförteckning "bröd i stekpanna"
2 kommentarer:
Verkligen inspirerande och nyttig blog. Inte bara för ungdomarna. Fniss. Härliga bilder!
Ja, och det är kul att får kommentarer. Tack!
Skicka en kommentar