2009-05-21

Hembakade kex med rabarbermarmelad och ädelost

De här kexen är ett alternativ till köpta digstive kex. Kan också med fördel användas till cheesecakebotten.

4 dl vetemjöl ( gärna av fullkorn )
4 dl havregryn
4 tsk brunt socker
1 tsk bikarbonat
150 g smör
saften av en citron (alternativ apelsin )
ca 2 msk vatten
2 krm salt

Blanda alla torra ingredienser och pressa över citronen ( eller apelsin ). Lägg smöret i klickar och rör ihop så att det blir smuligt. Häll ner vatten och arbeta med handen tills det blivit en deg.

Mjöla kavel och bakplåtspapper. Kavla ut tunt, ca 3 mm på bakplåtspapper.
Skär i rutmönster med hjälp av en kniv. Gräddas i ugnen på
175 grader i ca 15 minuter.

Servera t.ex. med en skiva ädelost och rabarbermarmelad eller rabarbersirap

från inlägget Experimentera med rabarber

1 kommentar:

leni sa...

Smulig och svar deg men underbara kex. Till och med godkanda av barnen.
Nu ska jag prova att svanga ihop rabarbermarmeladen.
Leni