4 dl vetemjöl ( gärna av fullkorn )
4 dl havregryn
4 tsk brunt socker
1 tsk bikarbonat
150 g smör
saften av en citron (alternativ apelsin )
ca 2 msk vatten
2 krm salt
Blanda alla torra ingredienser och pressa över citronen ( eller apelsin ). Lägg smöret i klickar och rör ihop så att det blir smuligt. Häll ner vatten och arbeta med handen tills det blivit en deg.
Mjöla kavel och bakplåtspapper. Kavla ut tunt, ca 3 mm på bakplåtspapper.
4 dl havregryn
4 tsk brunt socker
1 tsk bikarbonat
150 g smör
saften av en citron (alternativ apelsin )
ca 2 msk vatten
2 krm salt
Blanda alla torra ingredienser och pressa över citronen ( eller apelsin ). Lägg smöret i klickar och rör ihop så att det blir smuligt. Häll ner vatten och arbeta med handen tills det blivit en deg.
Mjöla kavel och bakplåtspapper. Kavla ut tunt, ca 3 mm på bakplåtspapper.
Servera t.ex. med en skiva ädelost och rabarbermarmelad eller rabarbersirap
från inlägget Experimentera med rabarber
1 kommentar:
Smulig och svar deg men underbara kex. Till och med godkanda av barnen.
Nu ska jag prova att svanga ihop rabarbermarmeladen.
Leni
Skicka en kommentar