2011-09-16

Rotmos - svensk husmanskost

Rotmos är gammal svensk husmanskost. Idén här är att varken tillsätta mjölk eller smör som man gör i potatismos.
Ingredienser rotmos
Smakar gott till såväl korv som rökad fisk, t.ex. makrillfilé m.m.

Klicka längst ned och lyssna på Woody Gutrie
när han sjunger Rangers Command


Ingredienser 4-6 portioner:
2 kålrötter
4-5 potatisar
4-5 morötter
4 vitpepparkorn
Salt
Lite gurkmeja
1tsk senap

Fluffig rotmos
Gör så här:
Skala alla rotfrukterna och skär dem i lagom stora bitar.
Koka tills det är mjuka
Häll av vattnet
Stöt först de kokta rotfrukterna
Rör därefter kraftigt eller använd elvisp
Krydda med gurkmeja och senap och rör igen


Serverd rotmos med grillad paprika
och makrillfilé
Här serverad med ugnstekta gröna paprikor
och makrillfilé.

.            

Inga kommentarer: