2011-09-14

Hemmalagad Lemoncurd

Ingredienser lemoncurd
Vill man vara säker på att få en god lemoncurd så lagar man den själv. Detta receptet räcker till ca tre mindre glas burkar.

Välj ekologiska citroner för att minimera att besprutningsmedel sitter i skalet.

Med sin sötsyrliga smak passar den att lägga på osten, brödet, scones och kex. Har också stort användningsområde i kakor och tårtor.

Och varör inte utmana semlan ( fastlagsbullen ) och byt ut mandelmassan till lemoncurd.

 Det går också bra att frysa in lemoncurd och ta fram vid behov. Glasburkar lämpar sig för infrysning då det också är lätt att se vad som är i burken.

Nedan kan ni lyssna på Paul Kelly & Messengers

Använd ekologiska citroner
Ingredienser:
2-3 ekologiska citroner
2 ekologiska ägg
 1,5-2 dl socker
75 g smör

Gör så här:
Finriv citronskalet.
Pressa ur citronsaften.
Koka upp citronsaft, skal och 1/2 dl socker
Vispa ekologiska ägg
Tillsätt smöret

Vispa ägg och resten av sockret i en skål,
Rör ned i grytan och låt sjuda under omrörning
Får ej koka.



Färdig Lemoncurd


Inga kommentarer: