2010-12-11

Morotskaka med smak inför julen

Blandningen av kanel och choklad är en fin kombination i den här kakan. Jag brukar också använda olika slags socker då jag tycker det blir annorlunda karaktär., t.ex 1/2 dl ekologiskt vitt socker, 1/2 dl farin socker samt 1/2 dl muscovadosocker.
Längst ned kan ni lyssna på när Bod Dylan sjunger
"The little Drummer Boy"

Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl socker

3 dl vetemjöl
1 dl pressad apelsin eller citron ( eller blanda )
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 msk chokladpulver av god kvalitet, t.ex. Michel Cluizel eller Valrhona

1,5 dl olja, t.ex rapsolja
3 dl rivna morötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjölet tillsammans med bikarbonat och bakpulver.
Tillsätt mjölblandningen, citron och samt kanel och choklad.
Rör till sist ned de rivna morötterna och oljan.

Smörj en form eller använd silikonform som inte behöver smörjas: Gå in i innehållsförteckningen under "presenter och julklappar för att se silikonformar"

Häll smeten i formen och grädda i ca 35-40 minuter

Inga kommentarer: