Ingredienser.
½ kg väl mogna tomater
½ gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 syrligt äpple
½ dl ättiksprit
3 msk vatten
¼ dl muscovadosocker
1 tsk paprikapulver
1 tsk finhackad färsk eller torkad chili
½ tsk finriven färsk ingefära ( ta ut färskfrusen direkt från frysen )
Gör så här
Lägg tomaterna i kokande vatten någon minut.
Ta upp dem och låt dem svalna någon minut – dra därefter av skalen och skär i bitar
Skala gul lök, vitlök och äpple och skär i bitar
Lägg alla ingredienser i en gryta och låt koka på svag värme ca 30-40 minuter. Rör om.
Mixa röran och koka hastigt upp igen
Skölj rena burkar med ättika och fyll dessa.
Denna chilisåsen går bra att ha ett tag i kylskåp, ca 1 vecka, men frys in resten och ta fram vid behov
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar