2010-01-25

Bästa mandelmassan - Hemmagjord- ca 400 gram

För att vara på den säkra sidan är det bättre att göra sin mandelmassa själv. Det som säljs i butikerna kan innehålla mindre mängd mandel och större mängd socker. Dessutom är det jättelätt att göra och blir mycket billigare och godare.

Ingredienser
250 g sötmandel
1 dl strösocker
1 dl florsocker

Gör så här:
Skålla mandeln och ta av skalen
Mixa mandlarna till ett fint pulver i hushållsmixern eller matberedaren
Tillsätt socker och fortsätt mixa mer eller mindre 5 minuter tills det blir en fast massa.

Om krämigare konsistens önskas så tillsätt 1-2 matskedar mjölk eller grädde.

Den som vill spetsa med 1-2 matskedar rom, punsch eller konjak kan göra detta genom att tillsätta detta i mixen.

Enkelt att frysa in som en rulle och lätt att ta fram och skära varje gång det är dags för en ny fastlagsbulle eller till annan dessert.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Detta receptet ska jag testa när jag ska bjuda mina flat mates på semlor här i England :)
Hälsningar,
Marilyn

marirose sa...

Då har ni något att se fram emot!

Sophunny sa...

Perfekt att man kan frysa in! har gjort egen mandelmassa förut men aldrig fryst in. Jag brukar dessutom tillsätta lite av bullen, genom att skrapa bort ett hål i bullens botten. Men endast om jag gör mandelmassa bara till semlor!

marirose sa...

Bra tips Sophia att använda skrapet!