2009-11-21

Gratinerad Bönmozzarella - Voila!

Har man serverat bönmozzarella en gång så kommer den att efterfrågas igen. Dessutom är den rolig att äta då mozzarellan blir härligt seg.

Försök i första hand att använda hemmalagad tomatsås och koka bönorna själv. Gå in under tomater i innehållsförteckningen. Där finns recept på tomatsås som med fördel kan frysas in och därmed nära till hands.

Själv har jag alltid infrysta bönor av olika slag som är lätt att ta fram. Frys in i stora plastpåsar så är det lätt att bryta av så mycket som behövs.

Ingredienser - 2 personer

4-5 dl hemmalagad tomatsås
1 rosmarin eller timjankvist
4-5 skivade vitlöksklyftor
3 dl förkokta bönor
1 pkt mozzarella
salt och peppar

Gör så här:
Blanda vitlöksklyftorna i tomatsåsen
Lägg tomatsåsen i en lagom stor eldfast form
Lägg i kryddkvist
Häll över bönorna
Täck med mozzarellaskivor
Salta och peppra på toppen

Gratinera på 200 grader i 15-20 minuter
Servera en krispig grönsallad till med rödlök, några körbärstomater samt 6-8 hackade physalis. Stänk över lite olivolja.

Inga kommentarer: