
mjölk och lite socker. Eller med vispgrädde och glass. Ibland kan det dock vara roligt att experimentera, men samtidigt bibehålla jordgubbssmaken. Här följer fyra enkla varianter.
1. Marinerade jordgubbar – 4 portioner
Ingredienser:
1 l färska jordgubbar
1 vaniljstång – skrapa ur kärnorna
Rivet skal och pressad saft från en citron
3 msk brunt socker
½ dl rostade pinjenötter
Gör så här:
-Snoppa och skiva jordgubbarna
-Rör samman vaniljfrön, citronskal och citronsaft med sockret.
- Blanda i jordgubbskivorna och låt dem marineras i en halvtimme.
-Fördela jordgubbsmarinaden på fyra små tallrikar. Dekorera med citronskal och färsk mynta
- Rosta pinjenötterna i en braspanna och strö över
Servera med vispgrädde
2. Jordgubbar och vinäger – 4 portioner
Ingredienser:
1 l färska jordgubbar
2 msk balsamvinäger
Dekorera med färsk mynta eller citron meliss
Gör så här:
Skiva jordgubbarna och lägg dem på ett fat. Häll på vinäger och dekorera med färsk mynta eller citronmeliss.
Fördela jordgubbsmarinaden på fyra små tallrikar.
3. Jordgubbar med limebasilika – 4 portioner
Ingredienser:
1 liter färska jordgubbar
2 msk pressad lime
1 msk brunt socker
1/2 dl finstrimlad basilika
3 dl vispgrädde
1 dl finhackad mandel ( skålla och skala som därefter finhackas )
Gör så här:
Skiva jordgubbarna. Rör ut sockret med limesaften och blanda med jordgubbarna.
Låt jordgubbarna marineras i en halvtimme.
Rör ner basilikan precis före servering
Fördela jordgubbsmarinaden på fyra små tallrikar.
Servera med vispad grädde och hackad mandel
Låt stå en stund innan servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar