2011-10-31

Choklad och Kokoskaka

Här kan man verkligen tala om Choklad på Djupet. Förbereds med fördel dagen innan. Hälsofrämjande med goda energier. Fullträffen ligger i att välja choklad av god kvalitet, såväl pulvret som chokladkakan. Servera med vispad grädde (utan socker ) och gärna en skål med blåbär.

Klicka längst ned och lyssna också på en av Bob Dylans klassiker " Desolation Road".

Ingredienser Choklad och kokoska
Ingredienser: 12 portioner

Kakbotten:
2 msk smör
4 dl riven kokos
1 dl muscovadosocker
1msk pulver nescafé pulver
0,5 dl sirap
1-2 msk kakaopulver av finare sort, t.ex Michel Cluizel
1 msk vetemjöl
4 ägg

Glasyr fyllning:
200 g mörk choklad t.ex 70%
3 dl vispgrädde
0,5 msk honung


-----------------------------------------------------------------
Kakbotten - gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och smörj samtidigt en form med löstagbara kanter med 1 msk smör
Rör försiktigt ihop kokos, muscovadosocker, nescafé, chokladpulver, 1 msk smält smör, sirap, vetemjölet samt äggen i en stor bunke
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter
En chokladkaka för
Bob Dylan
Låt kakan svalna


Glasyr fyllning - gör så här: 
Grovhacka 100 g mörk choklad och spara
Koka upp 3 dl vispgrädde och honung och tillsätt 100 g mörk choklad
Rör om tills allt har smält
Häll glasyren på kakbotten
Strö den hackade chokladen på glasyren
Ställ formen i frysen 1-1,5 timme eller över natten i kylen

Choklad kaka med kokos
på djupet.
Tillbehör - gör så här:
Vispa grädden relativt hårt
Grädden kan också smaksättas med något av följande innan den vispas:  Punsch, calvados eller konjak.

Servera blåbären bredvid i en skål.





1 kommentar:

Jesper sa...

Jag gillar dina recept skarpt och dina val utav musik i kombination! Nu har jag länkat din blogg på min blogg så att fler kan få upp ögonen för den! Ha det fint!