2011-09-23

Pasta sallad med Rötter

Att utnyttja säsongens rotfrukter i en pastasallad är ett utmärkt val. Sträva efter att köpa ekologiska ock/eller närproducerade rotfrukter. Här har jag valt palsternacka, morötter, persiljerot och svartrötter tillsammans med andra råa grönsaker.

Rotfrukter till
pastasallad
Svartrot odlas i Sverige och har börjat bli allt vanligare i matlagningen. Det viktiga är att den inte serveras rå då man kan få ont i magen. Om inte svartrötterna tillagas direkt efter skalningen så lägg dem i vatten med lite citron, annars mörknar dom.

Börja med att göra egen pesto. Se "pesto" i innehållsförteckningen

Vill ni servera Bagels till som passar jättebra så se under" bagels" eller "bröd" i innehållsförteckningen


Klicka längst ned och lyssna på Townes Van Zandt in Heartworn Highway. Det bästa av det bästa i sin genre.

Ingredienser 4 personer:
250 g färsk pasta ( hälften naturell och hälften med spenat
Pastasallad med
rötter
1-2 morötter eller 3-4 små
2 små palsternackor
3 svartrötter
2 persiljerötter
1 dl purjolöksringar
1/2 dl hackad rödlök
10 cocktailtomater delade på mitten
1 hg klippt serranoskinka
2-3 dl hemmalagad pesto
1/2 kruka grönsallad

Gör så här:
Koka alla rotfrukterna al dente - en ångkokare passar bra
Koka pastan al dente
Varvar därefter ingredienserna i en stor glasskål och klicka i peston emellan

Severa gärna en separat skål med pesto bredvid samt Bagels





Inga kommentarer: