2011-08-28

Rabarbersirap

Rabarberna har en lång säsong - från april och nästan in i oktober. Den är rik på C-vitamin och kan förvaras färsk flera veckor i kylskåp. Den går också bra att frysa.

Rabarbersirap är en variant som kan förvaras i kylskåpet ett tag, men går också bra att frysa in och  passar att ringla över glassen, i bakverk och desserter samt till pannkakor eller våfflor.

Lyssna också längst ned när Elvis Costello sjunger A Good Year for Roses
Rabarbersirap på flaska

Ingredienser till ca en större burk eller en flaska:
1 liter rabarber i småbitar
1-1,5 dl strösocker
0,5 dl honung
1 citrongräs

Gör så här:
Lägg rabarber, socker och honung i en kastrull
Skär citrongräset i tunna skivor och lägg ner
Värm under omrörning tills sockret löst sig på mellanvärme
Låt därefter små koka i 30 minuter
Rör om då och då så att det inte bränns vid

Inga kommentarer: