2011-09-19

Solters potatissallad

I den här goda färgrika salladen blandas såväl ugnsbakade rotfrukter och råa grönsaker vilket gör den speciell.
Rötter och
Grönsaker

Servera t.ex. med varmrökt lax och Gröna Såsen - se föregående inlägg eller under "sås" i innehållsförteckningen.

Klicka längst ned och lyssna på
Townes Van Zandt  - "Fare thee well, Miss Carousel" 


Ingredienser Ugnsbakad potatissallad
med råa grönsaker
Ingredienser 4 personer: 6 st mandelpotatis ( blanda gärna också två olika potatissorter )
1 liten rödlök1 litet blomkålshuvud
1 broccoli
12st körsbärstomater ( välj gärna från olika färger )
1 salladshuvud
2 msk pumpakärnor ( eller pinjenötter )
1 kruka färska örtor t.ex. basilika
Salt och svartpeppar

Solters
Potatissallad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200-225 grader
Koka potatisen, blomkålen och broccolin i 3-5 minuter
Häll över i ett durkslag och låt dem ånga av i ca 10 min
Skär potatisen i klyftor samt skär blomkål och broccoli i bitar
Häll tillbaks i grytan, häll på lite olja, salt och färska klippta örtor
Sätt på ett lock och låt allt skakas runt
Lägg på en oljad ugnsplåt och sprid ut potatisen och grönsakerna
Låt dem stå i ugnen ca en halvtimme. Potatisen skall gärna bli något knaprig på ytan
Lägg alla ingredienserna i en tillräckligt stor salladskål - gärna i glas
Lägg i cocktailtomaterna hela eller dela dem ev. på hälften
Klipp i det sköljda salladshuvudet
Rosta pumpakärnorna och blanda i
Lägg i ytterliggare färska basilikablad


Inga kommentarer: