2011-09-20

Hemmalagad chokladpudding med rom

Under flera decennier har chokladpudding i pulverpåse varit förhärskande. Men har man provat detta hemmalagade recept så blir det svårt att tänka sig chokladpudding i pulverform. Hemlagat smakar gudomligt gott!
Förkasta pulverpåsarna

Beträffande äkta vaniljstång som ingår i receptet nedan, så spara stången som blir kvar efter skrapet. Den kan användas som smaksättning i andra bakverk och desserter.

Använd  förslagsvis Agar Agar istället för gelatinblad ( E 441 )som t.ex utvinns ur slakteriavfall som rensats, kokats och blekts

Klicka längst ned och lyssna när Jolie Holland sjunger
"Old Fashioned Morphine" till ett fint Charlie Chaplin bildspel

Agar Agar
Ingredienser:
En halv vaniljstång
1 dl kakaopulver av kvalitet, t.ex Michel Cluizel
3 msk Agar Agar
6 dl soyamjölk ( kan ersättas med vanlig mjölk )
1 dl mörkt muscovadosocker
1 msk rom

Gör så här:
Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna
Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad gryta, dock inte romen
Sjud därefter på medelvärme under omrörning
Låt krämen puttra några minuter så att den tjocknar
Hemmalagad
Chokladpudding
Blanda till sist ner romen

Häll upp i portionsformar som som sköljts med kallt vatten
Låt stelna i kylen i minst tre timmar eller över natten

Servera med vispad grädde. Hallon passar också.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Det är något fel på detta receptet. Stenhård och oätlig 🤮
Ska det kanske vara tsk agar agar istf msk?

Lina sa...

Fruktansvärt stenhård!!! Ändra receptet innan fler går råvaror till spillo!