2011-09-30

Röd Currypasta

Att själv skapa sin kryddblandning är både spännande och roligt. Här en Röd Currypasta, mycket stark och som kan förvaras kallt i kylskåpet upp till fyra veckor. Ett annat sätt är att frysa in i kuber och ta fram när man vill för att t.ex. krydda woken, i grytan eller för att sätta sting på salladen.

Både citrongräs och limeblad har en citrussmak. När citrongräset bankas eller strimlas kommer en mild arom fram, medan limebladen ger en djupare smak.

Klicka längst ned och lyssna på ett nytt band som jag upptäckt. Mumford Sons som sjunger Little Lion Man.
Ingredienser Röd Currypasta


Ingredienser - ca 1 dl:
12 chilifrukter
1 citrongräs
2 charlottenlökar
2 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk ingefära
6 vitlöksklyftor
4 finklippta limeblad

Gör så här.
Röd Currypasta
Dela chilin på längden och skrapa ur fröna
Finhacka därefter chilifrukterna
Strimla den ljusaste delen av ctriongräset
Finhacka charlottenlöken
Stöt alltsammans i en mortel
Mixa därefter i alla krydorna och låt dem stötas med








qqq

Inga kommentarer: