2011-09-21

Höstpizza med pumpa och alger

Pizza i inbjudande färger. En fröjd för både öga och gom. Servera en grönsallad till. Alger har näringsmässiga fördelar och blir allt vanligare i matlagningen


Vill ni göra egen tomatsås så börja med detta. Se recept i innehållsförteckningen under "tomatsås"


Klicka också nedan så får ni en härlig musikstund
med Digueiro


Ingredienser pizzadeg:
50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
14 dl vetemjöl
2 tsk salt


Gör så här.
Lös upp jästen i 1/4  dl av vattnet och tillsätt 2 msk vetemjöl
Rör ihop till en jämn smet och låt denna startdeg jäsa i 30 minuter
Häll 6 dl av mjölen i en ny skål och forma en "krater" i mitten (resten av mjölet sparas till utbakning )
Fyll "kratern" med startdegen, saltet och resten av vattnet
Arbeta ihop degen
Ta upp den på bakbord och knåda den i 10 minuter så att den blir smidig
Forma den till en limpa och låt jäsa under bakduk i ungefär två timmar

Sätt ugnen på 250 grader
Knåda degen ett par minuter
Lägg på en braspanna klädd med smörpapper
Kavla ut pizzadegen jämt och skapa en kant runt om
Tomatsås och alger
Pumpa och svamp
Förbaka pizza skalet på 200 grader i 5 minuter
Låt svalna


Fyllning:
7 dl tomatsås
1 liten påse torkade alger
1 liten pumpa skuren i småbitar
250-300 g champinjoner
Ostskivor som topping


Gör så här:
Lägg de torkade algerna i tomatröran så att de får svälla
Förstek champinjonerna
Bred ut tomatröran med algerna
Höstpizza med
pumpa och alger
Strö över champinjonerna
Lägg pumpabitarna överst
Täck med ostskivor
Grädda på 200 grader i 20 minuter






Inga kommentarer: