Vill ni göra egen tomatsås så börja med detta. Se recept i innehållsförteckningen under "tomatsås"
Klicka också nedan så får ni en härlig musikstund
med Digueiro
![]() |
Ingredienser pizzadeg:
50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
14 dl vetemjöl
2 tsk salt
Gör så här.
Lös upp jästen i 1/4 dl av vattnet och tillsätt 2 msk vetemjöl
Rör ihop till en jämn smet och låt denna startdeg jäsa i 30 minuter
Häll 6 dl av mjölen i en ny skål och forma en "krater" i mitten (resten av mjölet sparas till utbakning )
Fyll "kratern" med startdegen, saltet och resten av vattnet
Arbeta ihop degen
Ta upp den på bakbord och knåda den i 10 minuter så att den blir smidig
Forma den till en limpa och låt jäsa under bakduk i ungefär två timmar
Sätt ugnen på 250 grader
Knåda degen ett par minuter
Lägg på en braspanna klädd med smörpapper
Kavla ut pizzadegen jämt och skapa en kant runt om
| Tomatsås och alger Pumpa och svamp |
Låt svalna
Fyllning:
7 dl tomatsås
1 liten påse torkade alger
1 liten pumpa skuren i småbitar
250-300 g champinjoner
Ostskivor som topping
Gör så här:
Lägg de torkade algerna i tomatröran så att de får svälla
Förstek champinjonerna
Bred ut tomatröran med algerna
| Höstpizza med pumpa och alger |
Lägg pumpabitarna överst
Täck med ostskivor
Grädda på 200 grader i 20 minuter

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar