Enkelt gott och nyttigt vid varje måltid. Satsa på vardagsmaten med rik variation som rymmer många olika näringsämnen
2010-05-14
Sätt fart på Rabarberna. Gör en smulpaj!
Det är säsong för rabarber. Finns nu att köpa på torgen och butikerna. Eller så kanske känner ni någon som har överfullt i trädgården och gärna delar med sig. Här en enkel smulpaj som tillagas under tiden kaffevattnet kokar.
Själv brukar jag frysa in hackad mandel som jag förberett i matberedaren. Likaså river jag skalet på alla ekologiska citroner och fryser in. Lätt och bekvämt att ta fram när det är bakdags. Gillar man inte det sura så ta lite mer socker.
Gå också in på Rabarber i innehållsförteckningen – där får ni fler tips på när det gäller rabarber.
Längst ner kan ni lyssna på Jimmy Cliff med den utmärkta titeln:
"You can get it if you really want"
Ingredienser 4 personer
5-6 rabarber
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl grahamsgryn
2 msk socker ( gärna muscovadosocker )
75 g smör
1 dl hackad mandel
Rivet skal av en citron
½ dl polenta
Sätt ugnen på 225 grader
Gör så här
Tvätta rabarberna och skär dem i små bitar
Lägg dem i botten på en smord form
Strö över lite socker
Strö över polentan ( tar till sig vätska från rabarberna )
Blanda alla ingredienserna i en skål
Låt det inte bli en deg utan låt det få en smulig konsistens
Häll smuldegen över rabarberna
Grädda i ca 20 minuter
Servera vispgrädde till gärna med lite äkta vaniljskrap
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar