2012-04-21

Nässelsoppa på Johannas vis

Späda nässelblad
Gå runt hörnet eller ut i den svenska florans natur och samla ihop späda nässelblad för säsongens första nässelsoppa - laga en hälsobringande soppa som främjar blodomloppet och stabiliserar blodsockret.

Det bästa för att få en idé om hur det smakar är att tillaga och äta den. Jag hittar inget tillräckligt bra ord för att beskriva smaken. Servera med pocherade ägg och riven permesan till och knäckebröd.

Se klippet längst till minne av Levon Helm som nyligen dog.

Förväll nässelbladen och löken -
det ger mer smak
Ingredienser
1 liter späda hackade nässelblad
0,5 l klippt gräslök
1 gul lök hackad lök
1-1.5 liter vatten 
Ekologisk buljong 
Lite krossad muskot samt salt och peppar
2 dl creme fraice

Gör så här:
Nässelsoppa
Förväll gul lök, gräslök och nässelbladen i en gryta med lite olja eller smör
Tillsätt vatten och buljong och låt småputtra 15-20 minuter
Mixa till en slät soppa
Tillsätt kryddorna och creme fraice

Koka upp snabbt igen och låt därefter svalna.

Inga kommentarer: