Smet till Brownies |
Kokosflingorna kan uteslutas eller ersättas med nötter eller mandel.
Ta ut hjärtformade Brownies |
De kakbitar som blir över efter att hjärtan har tryckts ut kan användas som goda kaksmulor i en fruktsallad med vispgrädde.
Klicka nedan och lyssna på Chicken Chack med "I rather go blind"
Ingredienser:
150 g smör
1dl kakao (t.ex. Michel Cluzel)
100 g mörkt choklad , t.ex 70 %
3 ekologiska ägg
1,5 dl vitt socker
0,5 dl brunt socker
2, 5 dl vetemjöl special med fullkorn
1/2 tsk bakpulver
Hjärtans gott |
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader
Smält smöret i en kastrull
Rör ner kakaon och det mesta av chokladkakan och låt den smälta
Spara resten av chokladkakan och hacka grovt
Vispa ägg och socker
Vänd ner vetemjöl, bakpulver och kokosen så att det blandas.
Tillsätt smör och chokladblandningen
Blanda i den hackade chokladen
Häll smeten i en bakplåts-klädd långpanna
Grädda i ca 30 minuter
Låt svalna
Använd pepparkaksmått i hjärtform och ta ut hjärtan
Servera med en klick grädde eller glass
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar