2011-11-27

Vikålswok med berberi bär och purjolök

Jag tycker att någon slags kål och lök skall ingå i den dagliga matlagningen. Denna vitkåls wok smakar bra tillsammans med köttbullar, men kan komplettera flera andra rätter. 


I den här vitkåls woken använder jag purjo och berberibär. Men purjon kan bytas ut mot rödlök och berberi bären mot senapsfrön. På så sätt kan smakupplevelserna varieras. 

Klicka nedan och lyssna på Don´t Fall Apart on me Tonight. Bob Dylan!

Vitkåls Wok
med Berberi bär
Ingredienser:
Ett litet vitkålshuvud eller dela
1/2 eller 1/3 dels purjolök
1 dl berberibär
Salt

Gör så här:
Skär vitkålen i bitar
Koka vitkålen ett par minuter
Låt rinna av
Skär purjon i skivor
Woka den förvällda kålen tillsammans med purjoskivorna och berberibären
Alternativ med
senapsfrön och rödlök
Salta


Inga kommentarer: