2011-09-17

Minipizza som snacks

Smidig pizzadeg
Läckra som minipizzor. Passar som aptitretare eller snacks. Efter att den förnöjsamma degen fått jäsa är det bara att låta fantasin stå för fyllningen.

Degen passar även till stora pizzor och satsen dubbleras vid behov.

Klicka längst ned och lyssna på "Hit the road Jack!"

Ingredienser:
25 g jäst
Kavla ut till mini
pizzor
2,5 dl fingervarmt vatten
7 dl vetemjöl special
1 tsk salt

Gör så här.
Lös upp jästen i 1/4  dl av vattnet och tillsätt 2 msk vetemjöl
Rör ihop till en jämn smet och låt denna startdeg jäsa i 30 minuter

Häll 6 dl av mjölen i en ny skål och forma en "krater" i mitten (resten av mjölet sparas till utbakning )
Fyll "kratern" med startdegen, saltet och resten av vattnet
Arbeta ihop degen
Ta upp den på bakbord och knåda den i 10 minuter så att den blir smidig
Forma den till en limpa och låt jäsa under bakduk i ungefär två timmar

Sätt ugnen på 250 grader
Knåda degen ett par minuter
Forma tillräckligt stora eller små bollar som sedan kavlas ut till en cirkulär miniplatta
Lägg på en braspanna klädd med smörpapper
Variera
pizzafyllningen
Pensla varje platta med olja före fyllningen

Förslag på fyllning:
Salami, tomat, varierade ostar, tonfisk, oliver, vitlök, färska kryddor eller annat överblivet i kylskåpet

Garnera de små pizzorna och grädda dem i ugnen i 5-10 minuter

Goda
aptitretare


Inga kommentarer: