Degvätska på färskpressad morot och apelsin |
Passa på att njuta när Inessa Galantes gyllene röst sjunger Ave Marie. Klicka längst ned.
Ingredienser degvätska 5 dl:
5-6 färska morötter
2 apelsiner
Degvätska 5 dl |
Alternativ1.
Om juicepress finns så använd denna för att få en degvätska av morötterna och apelsinerna
Om det inte inte blir tillräckligt med vätska så späd med vatten eller havremjölk
Alternativ 2.
Koka morötterna
Kör dem i stavmixer
Tillsätt pressad apelsinsaft
Om mer vätska behövs så tillsätt vatten eller havremjölk
Gyllene bullar |
Ingredienser – ca 20-25 bullar
50 g jäst
5 dl degvätska på morötter och apelsin + ev. havremjölk
2 msk olja
2 tsk salt
1 tsk muscovadosocker eller brunt socker
3 dl rågsikt
Ca 10 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
Gyllene bullar med vitaminer och antioxidanter |
Smula jästen i en degskål
Värm degvätskan till 37 grader (fingervarmt),
Tillsätt salt, olja och socker och rör om tills det löst sig.
Tillsätt mjölsorterna och spara lite av vetemjölet till utbakningen
Arbeta ihop till en smidig deg.
Låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.
Knåda degen och forma till 24 runda bullar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Låt bullarna jäsa i 20-30 minuter på plåt.
För att göra bullarna ännu mer gyllene - pensla med ett ägg
Grädda i 10-15 minuter
Under gräddtiden - öppna kort och spraya vatten så får bullarna en fin spröd yta.
Låt svalna
Jättegott. Ät och lyssna på musiken!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar