För vegetarianen kan det passa att knapersteka avrunnen tofu. Servera med grönsallad, gurka och tomat samt rårivna morötter.
Bruna bönor kan med fördel förvaras i kylen 3-4 dagar samt går också bra att frysa in.
Blötlagda bruna bönor |
500 g bruna bönor
1,5 liter vatten + 1,5 tsk salt
3 msk sirap
2 msk ättiksprit 12 %
1 msk potatismjöl ( kan bytas ut till polenta )
Gör så här:
Bruna Bönor i sötsur balans |
Skölj bönorna och lägg i kallt vatten över natten
Häll på nytt vatten och låt bönorna sjuda tills de blir mjuka i ca 1,5-2 timmar
Skumma av vid behov
Rör om då och då så att bönorna reder sig ( blir "simmiga" )
Tillsätt vid behov potatismjöl eller polenta om bönröran inte blir tillräckligt tjockSmaksätt med sirap och ättika
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar